مشاوران هیروو

مشاوران هیروو

مرجع تخصصی آموزش ، مشاوره و درمان در حوزه روانشناسی کودک، نوجوان، خانواده
مشاوران هیروو

مشاوران هیروو

مرجع تخصصی آموزش ، مشاوره و درمان در حوزه روانشناسی کودک، نوجوان، خانواده

کودکان بیش فعال

بیش فعالی

اختلال کم توجهی کودک و بیش فعالی یک ناتوانی یادگیری نیست ، نوجوانان مبتلا به بیش فعالی از دامنه ی توجه کم ، رفتارهای عجولانه ، بی قراری یا پرتحرکی رنج می برند ممکن است گوش دادن به صحبت های معلم ، سازماندهی کارها و انجام دادن تکالیف مدرسه به طور برای او مشکل باشد . چون این علایم اغلب به یادگیری در درس ها لطمه می زند غالبا با اختلال یادگیری اشتباه گرفته می شود .


تشخیص بیش فعالی

این که ما به عنوان والدین فکر کنیم که اگر فرزندمان هرگونه جنب و جوش و یا فعالیت زیادی داشته باشد پس بیش فعال است کاملا غیر علمی است . در این سر طیف بعضی از والدین فعالیت های بیش از حد کودک خود را جدی تلقی نمی کنند و آن را نشانه ی تیزهوشی و کنجکاوی می دانند که هر دوی این نگرش اشتباه است .


علائم تشخیص بیش فعالی

آیا فرزندتان در حین انجام تکالیف مدرسه و کارهای دیگر تمرکز و توجه لازم و کافی را دارد ؟

آیا وقتی با کودکتان در حال صحبت کردن هستید با دقت به شما گوش می دهد ؟

رعایت کردن نظم در کودک شما به چه صورت است ؟

 آیا در انجام کارهایش نظم را رعایت می کند ؟

آیا در حین انجام کارهایش کوچک ترین صدا و یا چیزهای دیگر باعث حواس پرتی کودک می شود ؟

آیا فراموشکاری کودک شما را کلافه کرده است ؟

آیا به نوبت صحبت کردن برای فرزند شما کار سختی است ؟


آیا درمان بیش فعالی در کودکی می شود ؟

به نظر می رسد که مشکل بیشتر کودکان بیش فعال در نوجوانی کم تر می شود اما این نشانگان هرگز ناپدید نمی شود اما نوجوانان به مرور با آموزش یاد می گیرند که کنترل بهتری روی نشانه ها داشته باشند .


شباهت های اختلال بیش فعالی و اختلال توره

بیش فعالی با اختلال توره و اختلال سلوک در هشتاد درصد شباهت دارد که این شباهت ها را در مبحث نوروفیدبک یا واکنش های فیزیولوژیک نهفته در مغز هم می توان بررسی کرد .

پراکندگی حواس کودک در هر دو مورد دیده می شود

جنب و جوش بالا کودک

شکستن وسایل منزل و اطراف خود کودک

پرخاشگری کودک با دیگران

کودک حساس و عاطفی

تمایل به سرکشی کودک


 رفتار با کودک بیش فعال


درمان دارویی بیش فعالی

اگر روانپزشک کودک یا نوجوان او را بررسی کند و برای او تشخیص اختلال بیش فعالی بدهد ممکن است دارویی به نام ریتالین یا دکسترو آمفتامین و پمولین را تجویز کند . موثرترین میزان دارو از یک فرد به فرد دیگر متفاوت است . عوارض جانبی این دارو ممکن است تاثیر مختصر بر خواب کودک و یا اشتهای کودک یا نوجوان داشته باشد اما برای او مشکل ایجاد نمی کند اگر طبق دستور پزشک استفاده کند .

تشخیص و درمان اختلالات امری بسیار حساس است و بدیهی است که حضور مشاور و روانشناس کودک و نوجوان برای این امر بسیار مهم و حیاتی است . برای بررسی شرایط فرزند خود می توانید از مشاوره تلفنی و روانشناس آنلاین در مرکز روانشناسی تخصصی کودک و نوجوان استفاده کنید .